agenda

activiteiten 2024:

♦ 12 februari tot 3 april expositie in het koor van de Sint Pieterskerk in Tricht.

In de 40 dagen tijd vanaf Aswoensdag t/m Pasen zijn mijn werken rond het thema Levenskunst te zien.
Op 14 februari gaan voorganger Henk Fonteijn en ik met belangstellenden bij mijn werken in gesprek over wat deze periode voor hen betekent. In de getoonde werken spelen licht en donker een grote rol. Het zal vooral gaan over omgaan met lijden, verlies en rouw, hoop en vertrouwen. Aanvang 20 uur. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Om 19:30 uur is er een kort avondgebed in de kerk.

De expositie is verder op de dinsdagen tussen 10 en 12 uur, en de vrijdag- en zaterdagmiddagen tussen 14 en 16 uur te bezoeken. Aan het hek hangt de banner “Welkom in de kerk”. Ook na afloop van de kerkdiensten en de avondgebeden op woensdag ben je welkom. Op de zaterdagen 9 en 30 maart zal ik in ieder geval ook aanwezig zijn.

En: vrijdag 24 februari 14-16 uur

adres: het koor van de Sint Pieterskerk, Kerkstraat 6 in Tricht.

activiteiten 2023:

♦ 30 september en 1 oktober open atelierroute WaardArt.

♦ 14-16 juli

verrassende contrasten en harmonie

Anke de Jong / Wil van Mourik-van der Markt / Monique Mortier

schilderijen en keramiek

expositie in de Synagoge in Buren

13-17 uur welkom aan de Kniphoek 14

voor meer informatie zie: Expositie Buren

♦ 22 juli deelname aan The Colorfield Performance in Park Lingezegen in De Park bij Elst (Arnhem).

activiteiten 2022:

♦ Open atelierroute WaardArt 2022 in 2 weekenden: 17/18 en 24/25 september

♦ Monique Mortier begeleidt een workshop Omgaan met verlies in samenwerking met welzijn van de gemeente West Betuwe.

♦ Meimaand: in KunstKabinet aan de Waterstraat 46 in Tiel is een groepsexpositie rondom het thema vrijheid. 2 werken van Monique Mortier zullen daar ook te zien zijn.

♦ Een aantal kunstenaars van WaardArt – waaronder Monique Mortier – exposeert in zorgcentrum Ravestein in Geldermalsen t/m 15 mei.

♦ het werk ‘spelen TCP21’ gemaakt tijdens The Colorfield Performance geëxposeerd in het centrum van Tiel. In het Kunstkabinet aan de Waterstraat 46 gedurende de maand februari.

♦ Met meerdere WaardArt kunstenaars het werk ‘lichtendonker nr 6 hoop’ in De Pluk In Geldermalsen. Aan de Rijksstraatweg 64 gedurende februari-april op de eerste verdieping te zien.

activiteiten 2021:

♦ deelname aan The Colorfield Performance

waterwerk TCP 21

Van 15 april tot 31 augustus 2021 beschilderden honderden kunstenaars uit binnen- en buitenland ruim 500 panelen. Samen vormt het een landschapskunstwerk. Monique Mortier beschilderde er 3.

Zie ook de blog pagina.

En: thecolorfieldperformance.nl

Via Omroep Gelderland het interview dat Harm Edens bij het project o.a. van haar afnam:

https://www.gld.nl/nieuws/7299799/unieke-extra-beelden-harm-bezoekt-een-bijzonder-kunstproject-in-elst

♦ open atelierroute WaardArt 2021

activiteiten 2020:

♦ open atelierroute WaardArt 2020

activiteiten 2019:

♦ open atelierroute WaardArt 2019

♦ van 18 april tot en met 2 juni: tentoonstelling Aardetekens verbonden met boekbindatelier van Wim Gremmen tot ruimtelijke objecten gemaakt. Zij zullen te zien zijn in Kerk Klein Wetsinge in Noord-Groningen.

In mijn blog vertel ik hierover uitgebreid: Aardetekens verbonden

activiteiten 2018:

♦ open atelierroute WaardArt 2018

♦ ‘schrijven om te verbinden’

Wat wij in ons leven soms nodig hebben, is iemand die ons ertoe brengt te doen waartoe wij in staat zijn. Emerson.

activiteiten 2017:

♦ Uit de kunst naar jezelf

8-1-2017 in Zutphen: een groepsexpositie als afronding van het ontwikkelingstraject Uit de kunst naar jezelf onder begeleiding van Hélène Jansen-van Bavel:
“Een kunstwerk is steeds een afdruk van hoe de mens in zijn tijd dacht, voelde en handelde. Ieder van deze 18 kunstenaars heeft zich vanuit een eigen thema verbonden met verschillende kunststromingen door de tijden heen. De persoonlijke en creatieve ontwikkeling die dat met zich mee bracht wordt zichtbaar in hun werkboeken en schilderijen.”

♦ Water ontmoet aarde

1-5 tot 28-8 in Bilthoven
Sinds geruime tijd is Monique Mortier gefascineerd door water- en aardestromen. Vooral daar waar ze elkaar ontmoeten en wederzijds beïnvloeden. Door te werken met zand, klei en water in acrylverf krijgt het toeval een grotere inbreng. Hoe kan zij vervolgens meebewegen op deze toevalligheden en toch meester blijven over het proces? Er ontstaan texturen en gelaagdheden, waardoor de kleuren een diepe intensiteit krijgen die samen met het licht een spel spelen.
De vraag die zij zich bij het werken stelt, is wat hebben deze elementen en bewegingen mij te zeggen? Wat stroomt er nu door en om mij? Wat en wie is standvastig? Het lijkt te gaan over in- en uitademen, over leven en sterven, over beweeglijkheid en standvastigheid, over loslaten en vernieuwen. Zij werkt vanuit het tastbare naar het onstoffelijke, de essentie zoekend. Zo spreekt zij over schilderen als vorm van levenskunst.

Zondag 7 mei vertelt Monique Mortier tijdens de oecumenische dienst iets over haar werk. Ds. Pieter Lootsma verdiept haar thema in zijn verhaal.

♦ WaardArt open atelierroute 2017


 

Dit delen via:

Reacties zijn gesloten.