The Colorfield Performance

∼Landart project The Colorfield Performance 2021∼

 

Al meerdere keren organiseerde Dirk Hakze met groot succes dergelijke gezamenlijke kunstprojecten. Vol vertrouwen dat dit een van de weinige culturele activiteiten zou zijn dat ondanks corona doorgang kon vinden, startte hij vorig jaar met het zoeken naar 500 kunstenaars uit binnen- en buitenland.
Maar liefst 500 tot 600 panelen worden opgesteld in een groot geometrisch figuur, ditmaal een afgeplatte ellips. Naarmate het jaar 2021 vordert zullen deze panelen worden beschilderd en een geweldig schouwspel gaan vormen in een grote gezamenlijke kunstmanifestatie, waarin de individuele kunstenaar wel herkenbaar blijft. Dit unieke landart project The Colorfield Performance is op 15 april gestart. Het kunstwerk is open voor publiek en blijft tot 1 oktober als voltooide eenheid staan.

In 1 dag van 9.00 uur tot 20 uur realiseren kunstenaars een paneel van 122 x 122. Van woensdag tot en met zondag zijn er 6-8 kunstenaars live te zien en zijn de reeds voltooide werken te bewonderen. Het is dus een groeiend, levend kunstwerk.
Op eerste Pinksterdag 23 mei ben ik aan de beurt. Een leuke uitdaging zeker gezien het feit dat ik gewend ben om aan meerdere werken tegelijk te werken. Bovendien laat ik een werk rusten tot ik zie hoe de volgende stap gezet kan worden. Maar ik heb er zin in!
Ben me al een tijd aan het voorbereiden met een serie studies. Het zal zeker gaan over mijn favoriete onderwerp: water en aarde.
Kom kijken en laat je verrassen, verwonderen!
Het is veilig in de buitenlucht in Park Lingezegen bij Elst (tussen Arnhem en Nijmegen), coronaproof.

Praktisch:
Van 15 april tot 1 oktober is het project vrij toegankelijk tussen 9.00 en 20 uur.
Van woensdag t/m zondag zijn er 6-8 kunstenaars bezig een paneel te beschilderen.
Op zondag 23 mei, eerste Pinksterdag, beschilder ik een paneel.
Het ligt in het landschapspark Park Lingezegen, De Park 10 bij Elst. Voor de bereikbaarheid kijk op parklingezegen.nl/bereikbaarheid/
Voor meer informatie over het project en de deelnemende kunstenaars zie thecolorfieldperformance.nl

Leuk als je me laat weten als je geweest bent.

Met kunstzinnige groet, Monique Mortier.

p.s. In 2023 vindt een nieuwe versie plaats in Montfort, Limburg. Ik zal er weer bij aanwezig zijn.

Dit delen via:

Reacties zijn gesloten.