Aardetekens verbonden

Na lange rijping is in stilte gewerkt aan een samenwerkingsproject waar ik je graag deelgenoot van maak èn voor uitnodig.

Mijn werken aardetekens zochten partners om opgenomen te worden in een groter geheel.

Met zo min mogelijk kleur zocht ik naar de puurheid, eenvoud en gelaagdheid van de eeuwen en eeuwenoude aarde. Kunnen de sporen en tekens, het verloop van de tijd weergegeven worden? De werken zijn op papier gemaakt met gebruik van natuurlijke pigmenten en paraffine.

Water en aarde zijn al jaren mijn belangrijkste thema’s. Meestal komen ze in de schilderwerken samen, soms apart zoals hier. Wim Gremmen van boekbindatelier in Stedum zoekt vaker samenwerking met een kunstenaar. In het licht van zijn 30-jarig jubileum werden deze werken als uitgangspunt genomen. Hij heeft ze een ruimtelijke dimensie gegeven, waardoor ook het element licht de kans krijgt een rol te spelen.

Kees Vreugdenhil maakt regelmatig gedichten over dezelfde thema’s als ik schilder. Deze aardetekens inspireerden hem.  Bij 7 werken schreef hij gedichten.

En zo is uit deze samenwerking Aardetekens verbonden ontstaan. Ruimtelijke objecten met in elk een origineel werk van Monique, een leporello met de andere werken en een dichtbundel van Kees. Het geheel laat zien hoe wederzijdse inspiratie kan leiden tot nieuwe bijzonder unieke kunstwerken. Wij zijn enthousiast en nodigen je daarom uit om bij de feestelijke opening te zijn op 26 april om 16 uur in Kerk Klein Wetsinge op het schitterende Hoogeland boven Groningen.

In de 2 bovenkamers van het kerkje is een aantal bijzondere werken uit het 30-jarig bestaan van de Boekwerkplaats van Wim te zien. Van Monique kun je een aantal van haar waterwerken  zien.

De tentoonstelling is te zien van 18 april t/m 2 juni tussen 10 en 17 uur.

Gelijktijdig met de tentoonstelling in Kerk Klein Wetsinge is ook de Boekwerkplaats in Stedum (op afspraak) werk te zien van zowel Wim Gremmen als Monique Mortier.

Als je een bezoek wilt brengen raden we je aan van tevoren te bellen met zowel Kerk Klein Wetsinge (06 54 68 54 05) als de Boekwerkplaats (0596 55 15 88).

Voor meer informatie kijk op:

Kerk Klein Wetsinge        Boekbindatelier              Monique Mortier

Wij zijn bovendien zo enthousiast over deze bijzonder mooie streek het Hoogeland, dat we ons kunnen voorstellen dat ook jij er langer wilt rondkijken. Susanna Lemstra, partner van Wim Gremmen, heeft een overzicht gemaakt hoe je je bezoek kunt uitbreiden. Wandelen, fietsen of rondtoeren is zeer de moeite waard. Als je interesse hebt stuur mij een mailtje met vraag naar toeristische informatie over het Hoogeland.

Dit delen via:

Eén reactie:

 1. Janke Postema

  Goedemiddag,

  Graag zou ik toeristische informatie over het Hogeland willen hebben.

  Bijvoorbaat dank.

  Met vriendelijke groet,
  Janke Postema

Reageren is niet mogelijk