Waalspiratie

∼Blog∼

Welkom op deze eerste blog op mijn kersverse nieuwe site.
Op deze plek wil ik iets laten zien, proeven van mijn leven als schilder. Waardoor word ik geïnspireerd en welke hobbels daar soms bij op de weg liggen. En hoe er toch weer overheen geklauterd en gesprongen kan worden. Of stilletjes bij neergezeten.

Waal

Sinds wij aan de dijk langs de Waal wonen is dit mijn favoriete wandelgebied. De weidsheid van de uiterwaarden, de luchten 360 graden over me heen geven een inmense beleving van ruimte. Het water dat elke dag weer anders lijkt te stromen, het geluid van het kabbelen, golven en de wind om me heen. De ene dag glinstert het van de weerspiegeling van de zon, de andere keer kolkt het woest en grijs.
Extra gefascineerd ben ik door het gebied waar het water de wal ontmoet. Steeds in wisselende patronen die zich ook in de aarde kunnen terug spiegelen. Tevens ontdek ik dat er delen zijn waar het water tegen zichzelf lijkt op te botsen. Alsof een ‘blok’ water besluit stil te blijven liggen als een rots. Pas als thuis het filmpje plaatje voor plaatje wordt stilgezet, zie ik hoeveel beweging in deze ‘blokken’ zit. Het water staat nooit stil zelfs al lijkt dat soms op windstille zomeravonden zo.

Inspiratie

Hier maak ik mijn hoofd leeg en geniet. En doe ik inspiratie op voor mijn schilderwerk. Zand van de oever verwerk ik in de verf om iets van die ruime wereld in mijn werk mee te nemen. De verdieping die dat aan de kleuren geeft, verwondert me keer op keer.
In 2016 werk ik het thema ‘water ontmoet aarde’ uit. In 2017 worden de resultaten daarvan geëxposeerd. In de agenda volgt meer informatie.
Wil je dit bericht delen, erop reageren of heb je een vraag: voel je uitgenodigd.

Mijn blogs zullen op onregelmatige basis verschijnen. Als ik het gevoel heb dat ik weer iets wil delen zal de volgende verschijnen. Wil je deze via de mail ontvangen geef dat hieronder alsjeblieft aan.

Dit delen via:

Reacties zijn gesloten.